top of page

Nová VOLKL Racetiger na příští sezónu 2019/2020



Přináším první zážitky s "novým tygrem" pro sezónu 2019/2020. Jelikož dnes "carvuje" každý, (aspoň si to všichni myslí), nesáhl jsem po tradiční carvingové královně "slalomce" Volkl Racetiger SL 165 cm 2019/2020, kterou mám k dispozici také již nyní, ALE vybral jsem ve 180cm GS, tedy racerver / "obřačku".


O níž si myslím, že pro sportnovního - i průměrně zdatného lyžaře - nebo "silnějšího chlapa", bude perfektní parťák do každého lyžařského dne.


Proč si to myslím? Na tohohle tygra (chtělo by se mi napsat fosforovou krásku) jsem si vyhradil půl slunečného dne s tvrdou pistou i rozbředlým odpoledním (jarním) firnem. Což je pro většinu, z možných, uživatelů "tygra" ideální teritorium :) A po důkladném testu mohu napsat, že.


Stručně: tygr je ideální univerzálka, která, když se zatne špona, vytáhne drápy. Do té doby kocourek, o kterém víte jen to, že drží jak na 4x4 tlapkách. Benevolentní k chybám, přitom přesná, rychlá. Ve větším náklonu důkladná a začne být zábavnou. Dlouhý oblouk pecka, smýkaný krátký taky. Jakýkoli "mezistyl" vám snadno dovolí a dá se sní krásně a jistě přecházet z rytmu. I plužit :) (pro instruktory).

Do volného terénu se také pustí, ale bude to chtít více síly od lyžaře. Naproti tomu v odpoledních muldách vám její průhybná a příjemná pasáž pod špičkou dovolí klidně tancovat na "pětníku". Bavil jsem se velmi.


Fakt dobrá lyže. V testech na tuto, resp. příští zimu bude určitě vysoko a kladně hodnocená.



Takže máte-li zájem o lyži a nebo kurz na obřačce, volejte pište :)

Krásné jarní lyžování přeji.


Petr


19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

21 let...

bottom of page